Over BPD

Een fijn thuis voor iedereen. Dát is wat we belangrijk vinden en waar we ons voor inzetten bij BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Als gebiedsontwikkelaar realiseren we al 75 jaar woningen en woonomgevingen in Nederland en Duitsland. Duurzame, betaalbare nieuwbouwwoningen, die bereikbaar zijn voor iedereen. Ook voor de generaties van de toekomst.

Bereikbaar en betaalbaar

Sinds de oprichting in 1946, toen onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Maar we ontwikkelen meer dan woningen alleen. Of je je ergens thuis voelt, wordt namelijk niet alleen bepaald door de woning, maar in belangrijke mate ook door de leefomgeving.

BPD ontwikkelt gebieden en wijken waarin mensen plezierig kunnen wonen, werken en ontspannen. Een leefomgeving die goed bereikbaar is per fiets, auto en/of openbaar vervoer en met energiezuinige, betaalbare woningen. Want als BPD vinden we dat iedereen met zijn of haar budget een passende woning moet kunnen vinden, in een fijne omgeving. Het is onze missie – en maatschappelijke verantwoordelijkheid – om de woningmarkt bereikbaar én betaalbaar te maken voor iedereen.

Gezond en prettig wonen

Iedereen verdient een fijn thuis! Naast bereikbaarheid en betaalbaarheid van woningen, vinden we bij BPD een duurzame leefomgeving heel belangrijk. In onze ogen is dat een plek waar mensen gezond en prettig kunnen wonen en leven. Gezondheid en sociale verbinding zijn belangrijke kernwaarden. In onze wijken en gebieden kunnen mensen elkaar ontmoeten, kunnen kinderen veilig spelen en naar school, kunnen mensen hun hobby uitoefenen en kunnen ouderen of zieken zorg krijgen in hun woonomgeving. En iedereen kan genieten van een groene, gezonde en waterrijke omgeving met een rijke flora en fauna.

Een comfortabele, duurzame leefomgeving is bovendien bestand tegen klimaatverandering. De leefomgevingen die wij ontwikkelen, versterken de biodiversiteit, beschikken over een duurzaam energiesysteem en zijn gericht op slimme, duurzame mobiliteit. Kortom: leefomgevingen die uitnodigen om duurzaam en gezond samen te leven.

Duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst

De invulling van onze duurzame gebiedsontwikkeling kan van gebied tot gebied verschillen. Denk aan groen in de wijk om waterberging én recreatie mogelijk te maken. Alle mogelijkheden om te verduurzamen, beoordelen wij in relatie tot elkaar. Maar 1 ding staat vast; onze leefomgevingen zijn gezond én toekomstbestendig. Want in 2050 vervalt de gasaansluiting voor heel Nederland.

Daarom ontwikkelen we nu al gasloze woningen, die ook nog eens beschikken over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van je woning en het opwekken van elektriciteit. Zoals zonnepanelen, vloerverwarming, luchtwarmtepompen, HR++ glas en isolatie van muren, gevels en daken. Je bent dus niet alleen voorbereid op de toekomst zonder aardgas, maar bespaart óók op je maandelijks energielasten. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een nieuwbouwwoning van BPD!