Sprankelend Sittard-Geleen

Met de fusie van de gemeenten Sittard, Geleen en Born is Limburg een heel interessante stad rijker. Sittard-Geleen heeft 2 stadskernen die samen waanzinnig veel te bieden hebben op het gebied van winkelen, cultuur en horeca. Rond de stad zijn er ook nog eens volop recreatiemogelijkheden. Niet voor niets is Sittard-Geleen zo populair bij wandelaars. Zullen we samen een rondje doen? 

image alt

Wandel mee door Sittard

We beginnen in het Bourgondische Sittard met indrukwekkende pleinen, geheime tuinen en kronkelende, historische straatjes. Sittard is dé plek om te ‘verdwalen’. Gewoon lekker rondstruinen en gaan waar de wind waait en geniet van de rijke historie die afleesbaar is aan de monumenten in de stad. Tussendoor pak je een terrasje of duik je een gezellige kroeg in. De beste plek om te ‘terrassen’ is zonder enige twijfel de historische Markt. Kiezen is wat lastig, maar als je eenmaal zit, is het puur genieten van alles wat er rondom je gebeurt.

image alt

Cultuur snuiven

Wist je dat Toon Hermans in Sittard is geboren en dat er een Toon Hermans-wandeling is? Een leuke manier om de stad nog beter te leren kennen. En als je dan toch cultuur aan het snuiven bent, loop dan eens binnen bij Museum De Domijnen. Hier vind je hedendaagse kunst, stedelijke historie en archeologie.

image alt

100 winkels

Naast de landelijk bekende winkelketens heeft Sittard maar liefst 100 verschillende speciaalzaken. Stuk voor stuk unieke zaken die je alleen maar in deze stad kunt vinden. Begin op de Steenweg en loop via de Voorstad naar de Brandstraat. Als het goed is, heb je nu al veel leuks ontdekt. Ook aan de Limbrichterstraat en de Markt is van alles te vinden. Tussendoor een goeie kop koffie en vlaai en gaan maar weer.

image alt

Van stadspark naar stadspark

Best bijzonder als je als stad interessant bent voor natuurliefhebbers, toch? Sittard-Geleen maakt het waar. En dat vinden niet alleen bezoekers en inwoners, de stad won ook de prijs van Groenste stad van Nederland. Dus wil je de drukte even ontvluchten, wandel van het waterrijke Stadspark in Sittard naar het Burgemeester Damenpark in Geleen (waar in 1970 Pinkpop begon) en laat je verrassen door wat je onderweg allemaal tegenkomt.

image alt

Nu we toch in Geleen zijn

Geleen is een heerlijke stad waar van alles te doen is. Zeker voor de kids. Laat ze hun energie wegspringen in Jump XL of ga een middag zwemmen bij zwembad Laco. Hier kun je trouwens in de winter ook schaatsen! Andere aanrader is Streekboerderij Daniken. Deze knusse kinderboerderij laat de allerkleinsten op een leuke manier kennismaken met allerlei dieren.

image alt

Drielandenroute Sittard-Geleen

Je woont hier dicht bij de Belgische en Duitse grens. Op allerlei websites zijn heel mooie drielandenroutes te vinden. Er zijn diverse fietspontjes in de route opgenomen die de tour extra leuk maken. Laat je verrassen door de prachtige natuur, mooie vergezichten en de vele terrasjes die je pad kruisen.

  Voorzieningen
  Bereikbaarheid