Planning Nieuw Absbroek

In Nieuw Absbroek, het nieuwbouwplan in Sittard-Geleen, realiseren we circa 230 woningen en 50 zorgwoningen. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fases die we na elkaar in verkoop brengen. Fase 0 is inmiddels afgerond, want dat betreft de aanleg van het groen. Nog voor er een huis gebouwd is, kan alles al lekker groeien. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning van Nieuw Absbroek.

Nieuw Absbroek fase 1 in verkoop

Op 13 september 2023 is de verkoop van Nieuw Absbroek fase 1 gestart en op 21 september 2023 heeft de toewijzing van de woningen plaatsgevonden.

Alle beschikbare woningen staan online, met onder andere de belangrijkste kenmerken en de definitieve prijzen. Zijn er na de toewijzing nog bouwnummers vrij? Dan kun je op deze vrije bouwnummers direct een optie aanvragen. Op werkdagen weet je binnen 24 uur of je de woning toegewezen hebt gekregen.

 

Prognose start bouw en oplevering

Inmiddels is 70% van de woningen verkocht en is er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) afgegeven. Om die reden hebben we het goede nieuws kunnen delen dat de bouw van Nieuw Absbroek fase 1 officieel gaat starten. Bouwbedrijf Smeets Bouw start binnenkort met de voorbereidingen van de bouw van de 43 woningen. Hierbij valt te denken aan het bestellen van funderingselementen en vloerplaten. De verwachting is dat de aannemer rond april 2024 start met de (bouw) werkzaamheden.

De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 1 jaar en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

Over de stad Sittard-Geleen
Een goede locatie Bereikbaarheid