Planning Nieuw Absbroek

In Nieuw Absbroek, het nieuwbouwplan in Sittard-Geleen, realiseren we circa 230 woningen en 50 zorgwoningen. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fases die we na elkaar in verkoop brengen. Fase 0 is inmiddels afgerond, want dat betreft de aanleg van het groen. Nog voor er een huis gebouwd is, kan alles al lekker groeien. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning van Nieuw Absbroek.

Verkoop Nieuw Absbroek fase 2 in voorbereiding

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor de verkoop van Nieuw Absbroek fase 2 in Sittard-Geleen. Naar verwachting start de verkoop in juni 2024. Zodra de start verkoopdatum definitief is, informeren we je hierover op de pagina Nieuws én via de nieuwsbrief van Nieuw Absbroek.


N.B.: Vanaf het moment dat de woningtypen online staan, kun je je aanmelden als belangstellende voor het woningtype (of meerdere) van je voorkeur. Doe dat snel. De inschrijfduur telt namelijk mee bij de toewijzing van de woningen, wanneer er meerdere kandidaten zijn voor hetzelfde bouwnummer.

Prognose start bouw en oplevering fase 1

Inmiddels is 70% van de woningen verkocht en is er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) afgegeven. Om die reden hebben we het goede nieuws kunnen delen dat de bouw van Nieuw Absbroek fase 1 officieel gaat starten. Bouwbedrijf Smeets Bouw start binnenkort met de voorbereidingen van de bouw van de 43 woningen. Hierbij valt te denken aan het bestellen van funderingselementen en vloerplaten. De aannemer is in april 2024 gestart met de eerste (bouw) werkzaamheden.

De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 1 jaar en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

Over de stad Sittard-Geleen
Een goede locatie Bereikbaarheid