Voorzieningen

Handig alles zo dichtbij

Wonen in een rustig dorpje, maar dan wel met de stad en alle voorzieningen op loop- en fietsafstand. Met zo’n 5 minuten ben je in het centrum van Geleen, en centrum Sittard is ongeveer 8 minuten fietsen. Op het gebied van winkels, horeca, zorgvoorzieningen en scholen heb je het voor het uitkiezen. Zelfs bioscoop Foroxity ligt op loopafstand van Nieuw Absbroek. We zetten alles voor je op een rij.

image alt

Boodschappen doen

De dichtstbijzijnde supermarkten zijn de Jumbo in oud-Geleen en de PLUS in Munstergeleen. Met 5 minuten fietsen ben je er. De Jumbo zit aan de Pastoor Vonckenstraat waar ook diverse andere winkels en wat horeca te vinden is, en ook rond de PLUS zitten winkels die voorzien in de dagelijkse levensbehoefte.

image alt

Op zaterdag naar de markt in Geleen

De weekmarkt in Geleen is een altijd weer een feestje. Op deze populaire multiculturele markt vind je lokale en streekproducten, maar ook specialiteiten die afkomstig zijn uit alle uithoeken van de wereld. Struin op zaterdag langs de kramen en ga met een fietsmand vol verse groenten, heerlijke tapas en bloemen weer naar huis.

image alt

Naar school

Doe straks een boodschap bij de Jumbo en haal gelijk de kinderen uit school. Of fiets richting het centrum van Sittard. Daar vind je ook diverse basisscholen. Er is echt volop keuze, ook op het gebied van middelbaar onderwijs. In Sittard zitten zelfs een aantal hogescholen.

Zorg(eloos)

Natuurlijk hopen we niet dat je er vaak hoeft te zijn, maar het Zuyderland Medisch Centrum ligt praktisch naast Nieuw Absbroek. Verder zijn in de buurt diverse huisartsenpraktijken en apotheken en ook voor een tandarts hoef je niet ver.

image alt

Sportief door het leven

Met een Basic-Fit en Fit For Free op een paar minuten fietsafstand, een bos naast de deur en allerlei sportvelden in de buurt kun je je hart ophalen als je graag sport. Van voetbal tot hockey, atletiek en tennis en het unieke Tom Dumoulin Bikepark; al deze sporten kun je beoefenen heel dicht bij Nieuw Absbroek.

image alt

Zoveel bossen

Het Absbroekbos, waar het plan haar naam aan dankt, ligt naast de deur. Dit bosgebied van maar liefst 70 hectare is een jong loofbos met kilometerslange wandel- en fietspaden. De Geleenbeek slingert door het bos. Verder zijn in de buurt nog het Danikersbos en het prachtige Limbrichterbos.

Wat gaat er gebeuren Planning
Ontdek de stad Sittard-Geleen