5 goede redenen om naar Nieuw Absbroek te verhuizen

18 oktober '22

Benieuwd of Nieuw Absbroek in Sittard-Geleen jouw plek is? Dan geven we je hier vast 5 goede redenen om de stap te wagen naar dit nieuwbouw project!

1. De voordelen van nieuwbouw

Nieuw Absbroek is helemaal nieuw. En dat is hartstikke fijn! Nieuwbouw brengt namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd (wat zorgt voor comfort én een lagere energierekening), heb je weinig onderhoudskosten dankzij alle nieuwe en duurzame materialen en voldoen de woningen aan de wettelijke eisen voor geluidsisolatie (lekker rustig dus).

2. Wonen met karakter

Een nieuwbouwhuis kan eruitzien als 13 in een dozijn. Niet in Nieuw Absbroek! Nieuw-Absbroek wordt gebouwd op voormalig akkerland en dit landschappelijke karakter blijft. Zo heeft de wijk wel wat weg van een oud Limburgs dorpje en toch is het helemaal van nu. Wandel jij straks door de kronkelende straten en geniet je van het glooiende, groene landschap en eigentijdse architectuur?

image alt

3. Natuur maakt gelukkig

Het Absbroekbos, waar het plan haar naam aan dankt, ligt naast de deur. Dit bosgebied van maar liefst 70 hectare is een jong loofbos met kilometerslange wandel- en fietspaden. De Geleenbeek slingert door het bos. Verder zijn in de buurt nog het Danikersbos en het prachtige Limbrichterbos. Wanneer je hier door de natuur wandelt of fietst kom je helemaal tot rust.

image alt

4. Er is van alles te doen

Sittard-Geleen saai? Helemaal niet! In de binnenstad vind je restaurants, cafés, volop winkels en een bioscoop. Je kunt eropuit in de bossen of op zaterdag struinen langs de kramen van de weekmarkt in Geleen. Ook zijn er veel sportverenigingen waar je je bij kunt aansluiten en worden er regelmatig evenementen georganiseerd. Wist je dat Toon Hermans in Sittard is geboren en dat er een Toon Hermans-wandeling is? Een leuke manier om de stad nog beter te leren kennen. En als je dan toch cultuur aan het snuiven bent, loop dan eens binnen bij Museum De Domijnen. Hier vind je hedendaagse kunst, stedelijke historie en archeologie.

Eén ding is zeker; in Sittard-Geleen verveel je je niet.

5. Een goede locatie

Wonen in Nieuw Absbroek is wonen in een prachtige groene omgeving met veel uitvalsmogelijkheden. Alle dagelijkse voorzieningen vind je op loop- of fietsafstand. Ook het gezellige stadshart van Sittard of Geleen is met 10 minuten fietsen prima bereikbaar. Liever met het openbaar vervoer? Op een paar minuten loopafstand van Nieuw Absbroek ligt een bushalte. Een andere stad bezoek je gemakkelijk met het OV. In hartje Sittard stap je op de trein en 15 minuten later stap je bijvoorbeeld al uit op Maastricht Centraal. Werk je in de grotere steden Maastricht, Eindhoven of Venlo dan ben je met de auto binnen 50 minuten op locatie.

Overtuigd?

Ben jij na het lezen van dit bericht overtuigd en wil je de stap wel wagen? Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Nieuw Absbroek. Je krijgt als eerste een bericht wanneer de verkoop start.

Wanneer start de verkoop? Bekijk de planning
  Een goede locatie