Binnenkort naar de notaris

14 november '23

Naar verwachting ontvangen we eind november groen licht om te starten met de bouw van Nieuw Absbroek fase 1. Het echte plannen kan dan eindelijk beginnen! Zodra je van ons de 'De bouw van jouw woning gaat starten' e-mail hebt ontvangen zijn er nog een aantal belangrijke financiële zaken om te regelen, zoals een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de leveringsakte en, indien van toepassing, de hypotheekakte.

Officieel in eigendom

Tijdens je bezoek bij de notaris teken je de leveringsakte en eventueel de hypotheekakte. Je wordt dan officieel eigenaar van de grond. De betaling doe je via je hypotheek of met eigen geld. Als je een (gedeeltelijke) hypotheek nodig hebt, stuur dan (via je bank of adviseur) zo snel mogelijk je hypotheekstukken naar de notaris. Als je uit eigen middelen betaalt, neem dan  contact op met de notaris om dit kenbaar te maken. Zodra de notaris de benodigde documenten heeft ontvangen, word je uitgenodigd om de akte van levering en de eventuele hypotheekakte te komen ondertekenen.

Goed gevulde spaarpot in 2024

De kosten die je maakt voor het afsluiten van een hypotheek en eventuele rente die je al betaald hebt voor de financiering, mag je in het jaar dat je bij de notaris bent geweest aftrekken van de belasting. Dus, ga je nog in 2023 naar de notaris voor het passeren van de aktes? Dan kun je in 2024 je gemaakte financieringskosten voor jouw nieuwbouwwoning aftrekken in de belastingaangifte van 2023. Zo heb je een extra potje om te investeren in je nieuwe woning.

Een tweede voordeel is dat als je de grond nog dit jaar op naam krijgt je hier ook geen grondrente over betaald. Dit staat omschreven in artikel 4.3 van de koopovereenkomst.

 

Financieren van jouw nieuwbouwwoning Financiering
Bekijk het laatste nieuws Blijf op de hoogte!