Een vrije bouwkavel in Nieuw Absbroek fase 1

6 oktober '23

Behalve projectwoningen komen er in Nieuw Absbroek ook vrije bouwkavels. In fase 1 zijn we van start gegaan met één vrije bouwkavel, waarvoor een aantal bijzonderheden gelden. Lees je mee? 

Bijzonderheden vrije kavel

Voor de vrije kavel gelden een aantal bijzonderheden. Zo is er sprake van een bebouwingsplicht en moet de koper zelf tenminste één jaar in de nieuw te bouwen woning gaan wonen; een zogenaamde zelfbewoningsplicht. Daarnaast zijn de erfafscheidingen die grenzen aan het openbaar gebied hetzelfde als bij de naastgelegen projectwoningen. Aan de achterzijde een gemengde haag en aan de voor- en zijkant een beukenhaag. Voor de erfafscheidingen geldt een instandhoudingsplicht. Ook het maken van 2 parkeerplaatsen op de eigen kavel is verplicht.

Alles rustig teruglezen?

In de Mijn Eigen Huis omgeving staan de verkoopstukken van de vrije kavel waarin je alle informatie terug kunt lezen. De verkoopstukken bestaan uit een model koopovereenkomst, modelakte van levering, kavelpaspoort, bodemonderzoek en stedenbouwkundigplan. Wat voor soort woning je kunt bouwen en hoe groot deze mag zijn lees je terug in het bestemmingsplan en het stedenbouwkundigplan. Een samenvatting van de bebouwingsregels staan ook op het kavelpaspoort.

Naar Mijn Eigen Huis
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in Nieuw Absbroek? Bekijk het woningaanbod