Start bouw event eerste fase Nieuw Absbroek

11 juni '24

Op 7 juni is op de bouwlocatie door wethouder Leon Geilen het officiële startsein gegeven voor de bouw van de eerste fase van de woonwijk Nieuw Absbroek in Geleen. Een insectenhotel werd onthuld als eerste ‘woning’ en daarmee kunnen de eerste ‘bewoners’ hun intrek nemen. De kopers waren aanwezig en konden al met elkaar kennismaken. Kijk je mee?

image alt

Helemaal van nu

Wethouder Leon Geilen: “Sittard-Geleen krijgt er een hele nieuwe wijk bij. Een mooie ontwikkeling in een tijd waarin de vraag naar woningen groot is. Honderden woningen waar mensen een nieuw thuis kunnen creëren. Het mooie aan deze wijk is dat hier twee werelden bij elkaar komen, het gevoel van het dorp in het groen, maar toch in de nabijheid van alle voorzieningen van Geleen en Sittard.“

Stijn Clerkx, ontwikkelingsmanager BPD regio Zuid: “Absbroek heeft wel wat weg van een oud Limburgs dorpje en toch is het helemaal van nu. Het is een duurzame, natuur inclusieve ontwikkeling geworden. Zo hebben we een 50-tal lidmaatschappen van de coöperatieve tuinderij Harteveldt met biologisch gekweekte groente aangekocht en gereserveerd voor de kopers die hierin zijn geïnteresseerd. Naast dat het bijdraagt aan het thema duurzaamheid, stimuleert het ook nog eens de onderlinge contacten in de wijk.

Alle toekomstige bewoners ontvingen na afloop alvast een voorproefje in de vorm van een groente pakketje dat werd samengesteld door Harteveldt. 

Groen al flink gegroeid

Tom Köhler, Manager Gebiedsontwikkeling Heijmans Vastgoed: “Het aantal woningen in Absbroek is in het verleden flink verlaagd. We hebben van de nood een deugd weten te maken en minder woningen vertaald in veel meer groen voor de wijk. Maar wel dusdanig, dat het interessanter is dan alleen maar gras met wat boompjes. Bovendien hebben we de hoofdgroenstructuur van de wijk al gerealiseerd. Dus voorafgaand aan de bouw van de eerste woningen, terwijl deze normaalgesproken pas aangelegd wordt als de laatste woning is opgeleverd. Dat betekent ook dat de eerste bewoners al in een wijk gaan wonen waar het groen al flink gegroeid is.”

Ook in Nieuw Absbroek wonen? Bekijk het woningaanbod
Blijf op de hoogte Volg het laatste nieuws