Status opschortende voorwaarden Nieuw Absbroek fase 1

16 oktober '23

Hoera, je hebt een woning gekocht en nu is het wachten totdat je naar de notaris kunt. Voor het zover is, moet er eerst voldaan zijn aan alle opschortende voorwaarden. Daarom geven we je graag een update van de stand van zaken.

De opschortende voorwaarden op een rijtje

De overeenkomsten gaan definitief in, en de bouw van het project zal van start gaan, zodra aan alle opschortende voorwaarden is voldaan. Zo staat er doorgaans in alle aanneemovereenkomsten omschreven dat er voldaan moet worden aan de volgende voorwaarden:

 • de garantieverstrekker moet een bewijs van planacceptatie hebben afgegeven; 
  Zodra aan de andere opschortende voorwaarden is voldaan kan de definitieve planacceptatie worden aangevraagd.

 • de grond moet bouwrijp zijn;
  Zoals in het nieuwsbericht van 16 oktober te lezen is wordt er buiten hard gewerkt om de grond bouwrijp te maken. De vaart zit er goed in! 

 • 70% van de woningen in de projectfase is verkocht;
  De verkoop van de 43 woningen verloopt zeer voorspoedig, want inclusief de geplande tekenafspraken is al ruim de helft van de woningen verkocht.

 • de omgevingsvergunning is afgegeven; 
  Inmiddels is de omgevingsvergunning voor Nieuw Absbroek fase 1 afgegeven. Naar verwachting zal deze, bij geen bezwaar, eind november onherroepelijk zijn.

 

image alt

Gunning en notaris

Zodra aan alle opschortende voorwaarden is voldaan ontvangen alle kopers een hoerabericht. Hiermee bevestigen we dat het project doorgaat en gegund kan worden. Op dat moment krijg je als koper ook een uitnodiging om naar de notaris te gaan voor de levering van de grond.

Naar verwachting hebben we eind november aan alle opschortende voorwaarden voldaan. Dat betekent dat je nog dit jaar naar de notaris kunt voor de levering van de grond.

Bekijk het laatste nieuws Op de hoogte blijven?
Bekijk het woningaanbod Ook in Nieuw Absbroek wonen?